Αξίζει τελικά το τίμημα ενός υψηλού SPF;

Αξίζει τελικά το τίμημα ενός υψηλού SPF;

Αξίζει τελικά το τίμημα ενός υψηλού SPF; 1903 252 Chrysallis Proderma

RAD SPF15

Αξιόπιστη Αντηλιακή Προστασία Χωρίς Κινδύνους!                                   

Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε γιατί η RAD SPF15 της Environ είναι ένα από τα ασφαλέστερα αντηλιακά στον κόσμο…

 Γνωρίζετε τους κινδύνους από τη χρήση αντηλιακών με υψηλό SPFs;

Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση επικίνδυνων χημικών και μάλιστα νέα έρευνα έδειξε πως αυτά τα χημικά μπορούν να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Παρά τα υψηλά SPF ο επιπολασμός του καρκίνου του δέρματος συνεχίζει να αυξάνει. Η επίπτωση της νόσου στο Ηνωμένο Βασίλειο* είναι 2500 θάνατοι το χρόνο, δηλαδή 7 την ημέρα.

 ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ

Τα αντηλιακά με υψηλό SPF δεν περιέχουν απλά υψηλή συγκέντρωση επικίνδυνων χημικών, δημιουργούν και μια ψευδαίσθηση ασφάλειας στους καταναλωτές με αποτέλεσμα να μην γίνεται η ανανέωση τους με την προβλεπόμενη συχνότητα. Η έρευνα έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι τα χημικά που περιέχονται σε πολλά αντηλιακά μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα και να μεταλλαχθούν σε ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων αν δεν ανανεώνεται η χρήση τους κάθε 90-120 λεπτά**. Η χρήση ενός μεσαίου SPF, σε αντίθεση με
ένα υψηλό SPF, περιορίζει την έκθεση σε επικίνδυνα χημικά.

 

“Οι επιστήμονες δε συστήνουν υψηλότερο SPF από 15-20 γιατί υπάρχει απειροελάχιστο όφελος από τη χρήση υψηλότερων SPF… Τα αντηλιακά με υψηλότερο SPF περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση χημικών αντηλιακών φίλτρων που είναι καταδικασμένα να  μετατραπούν σε ελεύθερες ρίζες μετά την έκθεσή τους στην ακτινοβολία UV” εξηγεί ο ιδρυτής της Environ® Dr Des Fernandes. Με απλά λόγια, οι κίνδυνοι από τη χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας υπερβαίνουν τα οφέλη από την ελάχιστη επιπλέον προστασία που παρέχουν (3-5%).

Μια πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα ασφάλειας καταναλωτών*** έδειξε ότι χρειάζεται μόλις μια μέρα ώστε τα επικίνδυνα χημικά να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα. Μερικά από αυτά τα χημικά είναι τα avobenzone, oxybenzone, ecamsule και octocrylene και έχουν συσχετιστεί με αλλεργικές αντιδράσεις, ορμονικές διαταραχές και καρκίνο. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους πελάτες σας ότι η RAD SPF15 της Environ δεν περιέχει κανένα από τα παραπάνω.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

Θυμηθείτε ότι ο SPF προστατεύει μόνο από την ακτινοβολία UVB η οποία ευθύνεται για το ηλιακό έγκαυμα. Δεν προστατεύει από τις ακτίνες UVΑ οι οποίες δρουν βαθύτερα και προκαλούν γήρανση. Η RAD SPF15 περιέχει αντιοξειδωτικές βιταμίνες και το φυσικό αντανακλαστικό φίλτρο Titanium Dioxide  για άμεση προστασία του δέρματος από την ακτινοβολία UVA.

ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ

Σαν να μην έφτανε όλη η σύγχυση γύρω από τα αντηλιακά, οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί… Για παράδειγμα το SPF30 δε μπλοκάρει τη διπλάσια ποσότητα ακτινοβολίας UVB σε σχέση με το SPF15. Το SPF 30 αντιστοιχεί σε μπλοκάρισμα του 97% της ακτινοβολίας UVB ενώ το SPF15 σε 93%. Η διαφορά τους είναι μόλις 4%! Όσο πιο υψηλός ο SPF, τόσο μικρότερη η επιπλέον προστασίακαι τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση επικίνδυνων χημικών.

 ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ

Ένα αποτελεσματικό αντηλιακό θα πρέπει να περιέχει αντιοξειδωτικά ευρέος φάσματος καθώς και αντανακλαστικά φίλτρα τα οποία “διώχνουν” τις ακτίνες μακριά από το δέρμακαι περιορισμένα απορροφητικά φίλτρα που απορροφούν τις ακτίνες UV. Πάνω σε αυτές τις αρχές έχει σχεδιαστεί η RAD SPF15, το πρώτο αντιοξειδωτικό αντηλιακό στον κόσμο!Η προσθήκη αντιοξειδωτικών ως δεύτερη γραμμή άμυνας συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Από μόνα τους τα χημικά φίλτρα δε μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητική αντηλιακή προστασία, όσο υψηλός και αν είναι ο SPF γιατί -αντίθετα με τα αντιοξειδωτικά και τα φυσικά φίλτρα – αλλοιώνονται από τις ακτίνες UV.

Υπενθυμίστε στους πελάτες σας ότι αν χρησιμοποιούν τις Vita-Antioxidant AVST Moisturisers  και ειδικά το επίπεδο 5, ο παλμιτικός εστέρας που περιέχουν ήδη τους προσφέρει ένα φυσικό SPF 20 επειδή απορροφά τις ακτίνες UVB. Η καθημερινή χρήση της RAD SPF15 και η λήψη συμπληρωμάτων με αντιοξειδωτικές βιταμίνες θα προσφέρουν την επιθυμητή επιπρόσθετη προστασία****.

 Πηγές:

*British skin foundation **Riverside study, University of California *** Effect of synscreen application under maximal use conditions on plasma concentration of sunscreen active ingredients: Murali K. Matta, PhD1; Robbert Zusterzeel, MD, PhD, MPH1; Nageswara R. Pilli, PHD1 et al.****Topical vitamin A exerts a photo-protective action in the skin: Department of Dermatology, University Hospital, Geneva, Switzerland.